NemID kan ikke længere bruges til at logge på. Vil du anvende selvbetjeningsløsningerne, skal du logge ind med dit MitID.

Pårørendes sygdom og død – Ansøgning om at få fri

Når nære pårørende bliver alvorligt syge, ønsker mange at være hos dem. Ligeledes ønsker mange at tage afsked med nære pårørende, som er afgået ved døden. Det kan dog være svært at få til at hænge sammen med éns arbejde og økonomi. For at imødekomme ønsket om at være hos sine nære pårørende i disse situationer har de fleste offentlige ansatte ret til at få fri med løn og frirejse.

Når en af dine pårørende bliver alvorligt syg eller dør, skal du henvende dig til din leder på arbejdspladsen for at få nærmere besked om, hvordan du får fri og en eventuel frirejse.

Betingelser
For at du kan få fri med løn og en eventuel frirejse, skal du dokumentere at den pårørende er alvorligt syg eller afgået ved døden:

  • Er den pårørende alvorligt syg, skal du aflevere en lægeerklæring til din arbejdsgiver, når du søger om at få fri. Du får lægeerklæring fra lægen. Lægen skal have vurderet, at sygdommen er så alvor, at familien skal tilkaldes. Dette skal tydeligt fremgå af lægeerklæringen
  • Er den pårørende afgået ved døden, skal du aflevere en kopi af dødsattesten til din arbejdsgiver. Du kan vente med at aflevere dødsattesten til du kommer hjem

Klage
Har du søgt om at få fri på grund af alvorlig sygdom eller død og mener du, at du har fået uretmæssigt afslag, kan du klage til din fagforening. Herefter kan din fagforening tage din sag op med din arbejdsgiver.

 

Økonomi og Personalestyrelsen (ASA)
Aqqusinersuaq 5
Postboks 1039
3900 Nuuk

Tlf: (+299) 34 50 00
Fax: (+299) 32 44 48
E-mail: asa@nanoq.gl
Departementet for Finanser
Imaneq 4
Postboks 1037
3900 Nuuk

Telefon: (+299) 34 50 00
E-mail: oed@nanoq.gl
Hjemmeside: www.naalakkersuisut.gl
Borger

Velkommen til sullissivik.gl

Du er på vej på Sullissivik Borger. For at skifte til Erhverv, tryk på 'Erhverv' i toppen af siden.