Mentorordning ILIK

ILIK er et forebyggende inklusionsprojekt, der kan hjælpe dig med at gøre overgangen
lettere, når du flytter fra Grønland til Danmark.

Erfaringen viser, at det kan være svært at falde til i et andet land. Netværket er ikke det samme, kulturen er anderledes, og systemet kan være svært at forstå. ILIK’s mentorer støtter dig derfor med at finde dig til rette i det danske samfund.

ILIK’s mentorer er frivillige og mentorordningen tilbydes kun i Københavnsområdet. Flytter du et andet sted hen i Danmark, anbefales du at tage kontakt til det nærmeste grønlandske hus. De grønlandske huse ligger i København, Aalborg, Århus og Odense for hjælp.
Når du tager kontakt til ILIK, kan du få tildelt en frivillig mentor, som hjælper dig med en praktisk introduktion til din nye tilværelse, eller med de sociale udfordringer der kan opstå ved flytning til et andet land.

Den første tid i Danmark kan være den sværeste. Hvis du overvejer at flytte til København, må du meget gerne tage kontakt til ILIK inden afrejse, så du kan få hjælp helt fra starten.

Du kan udfylde en kontaktformular her

Din mentor kan hjælpe dig med:
• Introduktion til København og det danske system
• Støtte, råd og vejledning
• Studierelaterede udfordringer
• Støtte i forbindelse med ensomhed og hjemvé i den første tid
Forløbet bliver planlagt i samarbejde med ILIKs projektleder og varierer over tid. Forløbene kan vare alt fra en måned til et halvt år, alt efter hvad dit behov er. Det vigtigste er, at forløbet varer, indtil du har skabt nok sociale kontakter, eller fået tilstrækkeligt med praktisk hjælp til at klare dig på egen hånd. Du skal dog være indstillet på selv at tage et aktivt ansvar i forløbet.

Det har ingen betydning, om du skal opholde dig permanent i Danmark eller blot bo der i en årrække. Hvis du tror, at ILIK kunne være en hjælp for dig, er du velkommen til at henvende dig.
Mentorordning ILIK
Løvstræde 6
1152 København K
Danmark

Telefon: (+45) 33 91 12 12
E-mail: illu@sumut.dk
Hjemmeside: www.sumut.dk/ilik

Att.: Ralf Lindholm
E-mail: ral@sumut.dk
Telefon:  (+45) 29703336
Borger

Velkommen til sullissivik.gl

Du er på vej på Sullissivik Borger. For at skifte til Erhverv, tryk på 'Erhverv' i toppen af siden.