Oplysninger til INI beboer

INI administrerer lejeboliger ejet af Grønlands Selvstyre og kommunerne. Med omkring 160 medarbejdere på tværs af lokalafdelinger i Vestgrønland administrerer INI næsten 9.000 lejeboliger.
Som beboer i en af vores administrerede boliger er det et krav for dig at tilmelde dig til vores betalingsservice. Når du er registreret, vil dine betalinger automatisk blive behandlet. Dette krav har været gældende siden 2015 og gælder for alle nye beboere.
Hvis du er undtaget fra PBS-kravet, kan du vælge at betale din husleje ved hjælp af vores selvbetjening eller få et FI-kort hos INImut. Du skal være opmærksom på, at et FI-kort koster et gebyr på 35 kr.
Hvis du allerede plejer at betale via FI-kort, har du også mulighed for at printe FI-kortet gratis ved hjælp af vores selvbetjening.

Som beboer kan du benytte selvbetjeningen for at få hurtigere og lettere ekspedition – helt uafhængigt af INIs åbningstider og svartid.

I selvbetjeningen kan du:

 • Betale dine huslejeopkrævninger
 • Se og udskrive dine huslejeopkrævninger
 • Se og udskrive dit kontokort
 • Se dit vand- og varmeregnskab

Læs her hvordan du kan oprette dig som bruger: INIs selvbetjening

Depositummet svarer til tre måneders husleje. Depositum skal betales inden du flytter ind i ejendommen. Det er muligt at afbetale depositum efter aftale.
Når du flytter ind, skal du lave en fejl- og mangelliste. Listen er din dokumentation for, at disse fejl og mangler ikke er opstået, mens du boede i boligen, og at du derfor ikke skal betale for udbedringen. Husk derfor at gemme listen over fejl og mangler, så længe du bor i boligen.
Du får depositummet tilbage, når du er fraflyttet og vi har foretaget et fraflytningssyn, samt har modtaget og beregnet fakturaer fra eventuelle håndværkere.
Hvis du ikke har betalt din husleje til tiden, får du tilsendt en rykker efter cirka to uger. Vi sender også en sms-påmindelse.
Et rykkergebyr koster 150 kr.
Har du problemer med at betale din husleje, kan du kontakte vores økonomirådgivere, som kan hjælpe dig med f.eks. ved at lave en afdragsordning.
Du skal give besked til os for at installere vaskemaskine, opvaskemaskine og tørretumbler i dit hjem. Det gør du ved at udfylde formularen "Tilladelse til montering af hårde hvidevarer" og sende den til ini@ini.gl eller aflevere den personligt på INImut.

Ordensreglerne er til for at tage hensyn til beboerne og det personale, som arbejder med den daglige drift af området.
Som beboer har du mulighed for at få indflydelse på ordensreglerne i din boligafdeling via bestyrelsen for den pågældende boligafdeling.

Læs mere på vores hjemmeside her: Ordensregler

Har du mistanke om, at der er skimmelsvamp i din lejebolig, skal du sende en mail til ini@ini.gl, ringe på 70 10 00 eller bestille tid til samtale, for at henvende dig fysisk i INImut.
Når vi har modtaget din anmeldelse, vil en inspektør besøge din bolig for at tage en prøve af det område, du mener er angrebet af skimmelsvamp. Det er vigtigt, at området skal være rent, inden inspektøren kan foretage besigtigelse.
Derfra kan inspektøren sende en prøve til en ekspert, og hvis prøven kommer tilbage positivt, kan inspektøren gå i gang med den anbefalede behandling.

Du må holde hunde og katte, hvis det er tilladt i din boligafdeling. Se om det er tilladt at have kæledyr i din boligafdeling her: INI - Kæledyr

Hvis det er tilladt at have kæledyr i din boligafdeling, skal du betale et særligt depositum svarende til tre måneders husleje, der dækker ét kæledyr. Det betyder, hvis du får tilladelse til to dyr, skal du betale 2x særligt depositum.

Du behøver ikke at søge tilladelse om andre kæledyr, såsom gnavere eller fugle i bur, akvariefisk og lignende.
Gæster må ikke medbringe kæledyr – heller ikke i de boligafdelinger, hvor det er tilladt at holde kæledyr.

Du kan fremleje din bolig til en anden person i en periode, hvor du er fraværende. De første 12 måneder kan det ske uden nedenstående begrundelse.

Det kræver at du er fraværende på grund af:

 • Sygdom
 • Uddannelse
 • Anstaltsanbringelse
 • Midlertidig flytning, f.eks. på grund af arbejde

Du må kun fremleje din bolig i en midlertidig periode.

 • Det må ikke være kortere end 3 måneder
 • Det må ikke være længere end 3 år

Før du kan fremleje din bolig, skal INI have godkendt fremlejeaftalen mellem dig og den kommende lejer. Hvis fremlejeperioden skal forlænges, skal du sende en ansøgning med dokumentation til INI. Du har ikke mulighed for at fremleje, hvis du ikke har overholdt din lejeaftale.

Boligklagenævnet behandler klager over afgørelser, der er truffet vedr. kommunalt- eller selvstyreejede lejemål.

Du kan sende din klage til maalaarut@nanoq.gl

På din klage, skal du:

 • Skrive begrundelsen for hvorfor du vil klage over afgørelsen
 • Vedhæfte den skriftlige afgørelse, samt eventuelle dokumenter fra INI A/S

Skrevet af: INI A/S

INI A/S
Postboks 1020
3911 Sisimiut
Telefon: (+299) 70 10 00
E-mail: ini@ini.gl
Hjemmeside: www.ini.gl

Tidsbestilling:
Bestil tid hos en beboerkonsulent eller økonomirådgiver via vores hjemmeside: Tidsbestilling
Borger

Velkommen til sullissivik.gl

Du er på vej på Sullissivik Borger. For at skifte til Erhverv, tryk på 'Erhverv' i toppen af siden.