De 4 identifikationsmidler for MitID

MitID er først og fremmest en app til smartphone og tablet. Hvis ikke du har mulighed for at bruge MitID appen, kan du bruge kodeviser, kodeoplæser eller chip.

Der findes 4 forskellige identifikationsmidler:

  1. MitID app
  2. MitID kodeviser
  3. MitID kodeoplæser
  4. MitID chip

MitID appen kan du hente i App Store eller Google Play Butik på din smartphone. MitID appen er gratis.

Når du har MitID appen, kan du med et swipe godkende med MitID. Du kan bruge MitID app på op til 3 enheder, for eksempel din private mobiltelefon, din arbejdsmobiltelefon og din tablet. Du skal have en ny aktiveringskode til hver enhed - aktiveringskoden kan du få hos borgerservice.

Som del af aktiveringen modtager du en midlertidig PIN-kode på SMS. SMS'en bliver sendt til det mobilnummer, som du har oplyst, at vi kan sende notifikationer til.

Hvis du allerede har installeret MitID app på 3 enheder, og du for eksempel ønsker at spærre MitID app på din tablet, så du kan bruge MitID app på en anden enhed eller du kan gøre det på MitID.dk

MitID kodeviser viser dig en kode, når du skal logge på med MitID.

MitID kodeviser kan du hente i borgerservice eller på bygdekontoret. Du kan også få den tilsendt til din adresse. Hvis du vil bestille MitID kodeviser, kan du gøre det gennem mitid.dk (hjemmesiden er kun på dansk og engelsk). MitID kodeviser er gratis de første 3 gange.

Se vejledningen ”Sådan bruger du MitID kodeviser”

Kodeoplæseren ligner en lille lommeregner og er beregnet til blinde eller dårligt seende. Du kan tilslutte høretelefoner, så du kan få koden læst op, uden at andre kan høre den. Sprogene, du kan vælge i mellem, er dansk og engelsk.

Se vejledningen ”Sådan bruger du MitID kodeoplæser”

Du kan hente MitID kodeoplæser i borgerservice eller på bygdekontoret. Du kan også få den tilsendt til din adresse. Hvis du vil bestille MitID kodeoplæser, kan du gøre det gennem mitid.dk. MitID kodeoplæser er gratis de første 3 gange.

MitID chip er beregnet til dig, som skal logge ind med MitID flere gange dagligt. Det kan for eksempel være i forbindelse med dit arbejde.

Se vejledningen ”Sådan bruger du MitID chip”

MitID chip kan du hente i borgerservice eller på bygdekontoret. Du kan også få den tilsendt til din adresse. Hvis du vil bestille MitID chip, kan du gøre det gennem mitid.dk (hjemmesiden er kun på dansk og engelsk). MitID chip koster 143,73 kroner (februar 2024).

Skrevet af: Digitaliseringsstyrelsen

MitID support i Danmark

Telefon: +45 33 98 00 10
E-mail:  MitID support

Åbningstider
- Mandag til fredag kl. 04.00-16.00. (Grønlandsk tid)
- Lørdag, søndag og helligdage kl. 06.00-12.00. (Grønlandsk tid)

 

Bemærk:
Kontakt til den danske MitID support foregår på dansk.

Borger

Velkommen til sullissivik.gl

Du er på vej på Sullissivik Borger. For at skifte til Erhverv, tryk på 'Erhverv' i toppen af siden.