airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Boligstøttelån – Terminsregninger og mulighed for afdragsordninger

Der findes specifikke oplysninger for din kommune

Vælg kommune
Boligstøttelån – Terminsregninger og mulighed for afdragsordninger

Et boligstøttehus er et hus, som er blevet bygget med midler fra boligstøtteordningen. Det vil sige, at husejeren har lånt penge fra Landskassen til at bygge huset. Indtil man har betalt hele lånet tilbage, har man derfor visse forpligtelser over for Selvstyret. INI administrerer boligstøtteordningen på vegne af Selvstyret. Det betyder, at det er INI, du har kontakten med som boligstøttehusejer.
Hver måned sender INI terminsregninger til dig. Du skal betale regningerne senest den 3. i måneden. Hvis den 3. er en helligdag eller en lørdag, udskydes betalingsfristen til den førstkommende hverdag.

Du kan med fordel tilmelde dig betalingsservice. Hvis du har tilmeldt dig betalingsservice, bliver dine regninger automatisk betalt til tiden. Så behøver du ikke bekymre dig om ubetalte regninger.


Tilskud og mulighed for afdragsordninger
Du betaler ikke hele dit lån selv:

  • Selvstyret yder 30 % tilskud til både renter og afdrag på boligstøttelån
  • Selvstyret yder herudover 7,5 % boligbørnetilskud for hvert hjemmeboende barn – dog maksimalt for 6 børn


Du får tilskuddene automatisk, når du betaler dine regninger. Hvis du ikke kan betale hele beløbet på én gang og får restancer, kan du søge INI om at indgå en aftale om en afdragsordning, så du skal betale restancen over flere gange.

INI sender den månedlige terminsregning sammen med opkrævning af afdragene til restancerne. Hvis du ikke har modtaget en opkrævning, kan du altid få en kopi hos din lokale INI boligbutik.


Bemærk
Hvis du flytter, skal du meddele din adresseændring til INIs lokale boligbutik, så du fortsat kan modtage dine regninger.

Relaterede artikler