airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Der findes specifikke oplysninger for din kommune

Vælg kommune
INI lejebolig – Tilbud om
En INI lejebolig er en offentlig lejebolig, som enten er ejet af Selvstyret eller kommunerne og som administreres af INI. Det vil sige, at INI tager sig af meget af det praktiske omkring boligen som f.eks. at tildele lejeboliger til ansøgere på vegne af Selvstyret og kommunerne.

Hvor længe du kommer til at vente på at få en lejebolig er meget forskelligt fra by til by og afhænger af hvor mange boligsøgende, der er i det selskab – enten selvstyret eller kommunen – du søger hos.

Lejeboligerne tildeles efter de boligsøgendes anciennitet på ventelisten. Når der er en ledig bolig, sender INI et tilbudsbrev til de første på ventelisten. For at undgå tomme lejligheder sender INI et tilbudsbrev til flere boligsøgende på en gang. Det betyder, at selvom du får tilbudt en bolig, kan det være at en anden boligsøgende med mere anciennitet end dig får boligen.


Tilbud og visning
Når du har modtaget et tilbud om en bolig, skal du meddele INI, om du vil have boligen hurtigst muligt og senest inden 10 dage. Svarfristen kan variere.

Inden du accepterer eller afviser tilbuddet, har du mulighed for at se boligen. Hvis du gerne vil se boligen, skal du kontakte sagsbehandleren, og bede om en visning.

Ønsker du ikke den lejlighed, du har fået tilbudt, behøver du ikke foretage dig noget. Du skal dog være opmærksom på, at når INI 3 gange har tilbudt dig en bolig uden at høre fra dig, bliver din ansøgning automatisk berostillet. Det betyder, at du ikke vil modtage tilbud om bolig, før du meddeler din lokale INI boligbutik, at du ønsker at være aktiv boligsøgende igen. Du bliver altså ikke slettet fra ventelisten.


Bemærk
Du får kun tilbudt en personalebolig én gang. Det vil sige, at hvis du afviser et tilbud om personalebolig, vil du ikke få tilbudt en ny på et senere tidspunkt, og du skal selv sørge for en anden bolig.
Relaterede artikler