airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Venteliste til INI lejebolig – Generelt om

Der findes specifikke oplysninger for din kommune

Vælg kommune
Venteliste til INI lejebolig – Generelt om
En INI lejebolig er en offentlig lejebolig, som enten er ejet af Selvstyret eller kommunerne og som administreres af INI. Det vil sige, at INI tager sig af meget af det praktiske omkring boligen som f.eks. at holde styr på ventelisten til lejeboligerne.

For at kunne få en lejebolig, skal du først skrives op på en venteliste hos din lokale INI boligbutik. Du skal skrives op på en venteliste, fordi der ikke er ledige lejeboliger i alle byer og bygder. En venteliste er en måde at sørge for, at den person, der har ventet i længst tid, først får tilbudt en lejebolig i den ønskede størrelse.

Der findes flere boligventelister, som f.eks.:
  • Almindelig venteliste
  • Ønskeflytningsventeliste
  • Personaleboligventeliste

Ventelisterne prioriteres forskelligt. Personaleboligventelisten prioriteres f.eks. højere end den almindelige venteliste. Det betyder, at nyansatte med ret til personalebolig kan få en bolig før dig, også selvom du har stået på den almindelige venteliste i længere tid. Det vil sige, at du både kan rykke op og ned på ventelisten.

Hvor lang ventelisten er, afhænger af hvor mange der søger efter den samme type og størrelse bolig på det samme sted som dig. Jo flere kriterier du har til din lejebolig og dens beliggenhed, jo længere ventetid er der som regel.


Ventelistegebyr
INI administrerer boliger for både Selvstyret og for kommunerne. Ventelistegebyret er 100 kr. for hvert selskab du ønsker at være skrevet op i. Det vil sige, at det enten koster 100 eller 200 kr. om året i ventelistegebyr, at være skrevet op til en INI lejebolig.

Du skal betale ventelistegebyr hvert år. INI sender dig et brev med et girokort, som du skal betale enten i banken eller på posthuset. Hvis du ikke betaler ventelistegebyret, bliver du slettet fra listen og mister din anciennitet som boligsøgende. Det er derfor vigtigt, at du meddeler INI, hvis du flytter adresse.


Bemærk
Hvis du gerne vil vide hvor på ventelisten du er, kan du enten se det på INIs hjemmeside eller kontakte din lokale INI boligbutik.