airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

NemPost

NemPost er en sikker og gratis e-mail løsning, der udbydes af Grønlands Selvstyre. NemPost giver dig mulighed for at kommunikere sikkert via e-mail med alle myndigheder i Grønland. Det betyder, at du kan sende e-mails med samme gyldighed som et traditionelt underskrevet brev.

Generelt
NemPost er en sikker og gratis e-mail løsning, der udbydes af Grønlands Selvstyre. NemPost giver dig mulighed for at kommunikere sikkert via e-mail med alle myndigheder i Grønland. Det betyder, at du kan sende e-mails med samme gyldighed som et traditionelt underskrevet brev.

NemPost sender alle e-mails krypteret og med digital signatur. Det betyder, at du har garanti for, at dine e-mails ikke kan læses af uvedkommende. Du kan derfor trygt anvende NemPost - også når du sender e-mails med følsom eller fortrolig information som dit personnummer eller kontonummer.

Den digitale postkasse-løsning, NemPost, er en frivillig ordning, hvor du kan tilmelde dig til at modtage digital post via sullissivik.gl. NemPost-løsningen.

Brevene kan åbnes enten via sullissivik.gl eller via NemPost-appen på Android og iPhone. Når der er ny post i den digitale postkasse, modtager man en e-mail. Hvis afsenderen vurderer, at det er vigtigt, at du læser brevet, modtager du også en SMS på din telefon. Du kan altså modtage lønsedler, og andre vigtige breve direkte i din digitale postkasse – som står åbent for dig 24 timer i døgnet.
NemPost postkassen
Når du logger på NemPost første gang opretter NemPost automatisk en personlig adressebog til dig med de sikre offentlige e-mailadresser, der umiddelbart er relevante for dig. Du kan efterfølgende selv tilføje og slette kontakter i din adressebog.

Se vejledning til NemPost

NemPost er opdelt med seks faneblade: "Indbakke", "Sendt post", "Kladder", "Arkiv", "Papirkurv" og "Find e-mail". Du kan skifte fra det ene faneblad til det andet ved at klikke på fanebladsnavnet.

"Indbakken" indeholder mails sendt til dig, "Sendt post" indeholder e-mails, du har sendt, "Kladder" indeholder e-mails, du har skrevet men endnu ikke sendt, "Arkiv" indeholder e-mails du har arkiveret, "Papirkurv" indeholder e-mails du har slettet og "Find e-mails" giver dig mulighed for at søge i alle dine e-mails.

Øverst i skærmbilledet findes blandt andet knapperne "Hjælp" og "Min profil". Lige meget hvor du er i NemPost kan du altid klikke på hjælpeknappen. Hjælpen er målrettet det område i NemPost du står i, når du klikker på "Hjælp".

"Min profil" er dine personlige indstillinger i NemPost. Dine indstillinger sættes op automatisk og umiddelbart er der ikke behov for du ændrer dem.

Hvis du vil skrive en ny e-mail, skal du lukke dette vindue og derefter klikke på knappen "Skriv e-mail", som findes i linjen ovenfor fanebladene.

Hvis du vil læse en modtaget e-mail, skal du lukke dette vindue og derefter klikke på fanebladet "Indbakke".
Betingelser
Anvendelsen af NemPost er underlagt de til enhver tid gældende brugerbetingelser. Det er dit eget ansvar at holde dig orienteret om de til enhver tid gældende brugerbetingelser, som altid kan findes på https://nempost.sullissivik.gl.

Betingelserne kan til enhver tid ændres uden varsel. Ændringer i betingelserne eller tekniske ændringer, som indebærer væsentlige indskrænkninger i NemPost’s anvendelse, vil dog kun ske med et forudgående varsel på en måned gennem annoncering på https://nempost.sullissivik.gl og ved meddelelse til din NemPost-konto.
Tilmelding
For at tilmelde dig NemPost, skal du klikke på NemPost knappen, øverst i højre hjørne af sullissivik.gl.

Når du har læst betingelserne og klikket ”Accepter”, har du oprettet din digitale postkasse og kan nu modtage digitale brev fra myndigheder og virksomheder i Grønland.

Du kan også få hjælp til oprettelsen på kommunens borgerservicekontor.
Ændring
Du kan til enhver tid få indsigt i dine stamoplysninger, ligesom du kan kræve at få rettet eller slettet forkerte oplysninger. Du kan se oplysningerne i NemPost og du kan selv rette flere af oplysningerne.
Klage
Ønsker du at klage - kontakt:

Digitaliseringsstyrelsen
Postboks 1078
3900 Nuuk
digitalisering@nanoq.gl

Det kan tage op til en måned fra styrelsen har modtaget din klage, til den er færdigbehandlet. Når din sag er færdigbehandlet, får du et skriftligt svar på din klage.
Lovgivning
NemPost er underlagt Lov om Offentlige myndigheders Registre. Det betyder bl.a., at NemPost lever op til regler om god databehandlingsskik, at dine oplysninger behandles i et sikkert miljø, og at du har krav på at vide, hvem der behandler oplysninger om dig og hvad formålet med behandlingen er.

Du kan benytte NemPost, uanset hvor i landet du bor. For at du kan benytte NemPost er det nødvendigt at NemPost indsamler og behandler en række stamoplysninger om dig, herunder dit personnummer. Oplysningerne anvendes til at identificere dig og til at sikre, at oplysninger om dig ikke kommer til uvedkommendes kendskab. Digitaliseringsstyrelsen er dataansvarlig for disse stamoplysninger.

Du kan læse mere om behandlingen af dine oplysninger og udøvelsen af dine rettigheder i NemPost vilkår og privatlivspolitik samt i afsnittet brugerbetingelserne ved oprettelse.
Digitaliseringsstyrelsen
Postboks 1078
3900 Nuuk

Tlf. (+299) 34 50 00
E-mail: digitalisering@nanoq.gl