Ansøg om at bygge landanlæg

Landanlæg giver fiskere og fangere mulighed for at sælge deres fangster af hovedsageligt fisk, herunder sæsonbetonede arter som stenbiderrogn, men også sæler, hvaler, rensdyr, moskusokser og bær.

Du skal have tilladelse til at bygge et landanlæg, renovere, udvide eller genåbne et lukket anlæg hos Naalakkersuisut.

 

Hvis du ønsker at bygge et landanlæg skal du opfylde følgende betingelser:

 • Ønsker du at etablere eller udvide din landbaserede fiskeindustri, som forventes forsynet fra Nukissiorfiits forsyningsanlæg, skal du kontaktettil Nukissiorfiit. Du skal fremlægge dine planer for det fremtidige el- og vandforbrug. Du skal modtage dokumentation vedr. forsyning fra Nukissiorfiit før du kan ansøge om at bygge et landanlæg 
 • Du skal søge om arealtildeling fra kommunen inden du kan ansøge om at bygge et landanlæg

 

Du skal have tilladelse til opførsel, renovering, udvidelse eller genåbning af et landanlæg. Hvis du har opfyldt alle ovennævnte betingelser, kan du sende en ansøgning som brev eller mail til Departementet for Fiskeri og Fangst apn@nanoq.gl

For at din ansøgning kan behandles af Departementet for Fiskeri og Fangst skal følgende bilag og dokumenter vedlægges:

 • Dokumentation fra Nukissiorfiit om, hvorvidt der er tilstrækkelig forsyning af el og vand til, at møde det aktuelle behov for produktion 
 • Projektplan for opførsel eller genåbning af landanlæg, inklusiv tegninger 
 • Dokumentation for arealtildeling fra kommunen

 

 • Du sender din ansøgning til Departementet for Fiskeri og Fangst som sender en bekræftelse på modtagelse af ansøgningen. Hvis din ansøgningen mangler information for at kunne behandles, vil du blive kontaktet.
 • Departementet for Fiskeri og Fangst tjekker om ansøgningen lever op til betingelserne og at du har vedlagt de nødvendige bilag og dokumentationer 
 • Ansøgningen sendes i høring hos Fiskerirådet  
 • Departementet for Fiskeri og Fangst udarbejder et forslag om beslutning til Naalakkersuisut 
 • Naalakkersuisut giver tilsagn eller afslag til opførsel eller genåbning af landanlæg 
 • Sagsbehandlingen tager som udgangspunkt 3 – 4 uger. Du vil få svar via mail eller brev.

Hvis du har spørgsmål til ansøgningsproceduren, er du meget velkommen til at kontakte Departementet for Fiskeri og Fangst.

 

Du kan søge om tilladelse til at bygge et landanlæg hele året.

 

Du kan som udgangspunkt ikke klage over en myndigheds skønsudøvelse. I tilfælde af at din ansøgning bliver afvist vil du modtage en begrundelse. Hvis du mener at beslutningen bygger på et forkert grundlag eller en misforståelse kan du klage til Departementet for Fiskeri og Fangst som kan tage din sag op til genvurdering. Du skal sende din klage til Departementet for Fiskeri og Fangst hurtigst muligt efter du har modtaget afslag.

Din klage skal være skriftlig og du skal skrive hvorfor og hvad du klager over. Husk også at vedlægge en kopi af den afgørelse, du ønsker at klage over, da dette vil hjælpe sagsbehandlingen.

Departementet for Fiskeri og Fangst vil tage din klage til overvejelse og vil kontakte dig når vi har gennemgået din sag.

 

Skrevet af: Fiskeriafdelingen

Departement for Fiskeri og Fangst
Imaneq 1A, 701
Postboks 269
3900 Nuuk

Telefon: (+299) 34 50 00
Fax: (+299) 34 63 55
E-mail: apn@nanoq.gl
Hjemmeside: www.apn.gl
Erhverv

Velkommen til sullissivik.gl

Du er på vej på Sullissivik Erhverv. For at skifte til Borger, tryk på 'Borger' i toppen af siden.