NemKonto til din virksomhed

Alle erhvervsdrivende i Grønland skal have en NemKonto. Mange virksomheder modtager udbetalinger fra flere forskellige offentlige myndigheder. Med NemKonto bliver det lettere som virksomhed, da det ikke længere er nødvendigt at oplyse virksomhedens kontonummer til de forskellige myndigheder, da de alle vil benytte virksomhedens NemKonto.
Virksomhedens NemKonto er den bankkonto, som alle offentlige myndigheder udbetaler penge til.

En NemKonto er en helt almindelig bankkonto, som du som erhvervsdrivende har i forvejen.

Du skal selv registrere din virksomheds NemKonto i din bank.

NemKonto er det fælles offentlige udbetalingssystem. Alle udbetalinger fra det offentlige vil fremover blive overført til din virksomheds NemKonto, for eksempel:

  • Overskydende skat
  • Tilskud fra det offentlige
  • Udbetalinger fra det offentlige til deres leverandører

 

NemKonto er et system, der matcher CVR-nummer med den bankkonto, du som erhvervsdrivende har valgt som din NemKonto. På den måde sikrer de offentlige udbetalere, at det er den rigtige virksomhed, der modtager pengene.

De offentlige udbetalere har ikke adgang til at se den erhvervsdrivendes bankkonto. De offentlige udbetalere kan kun overføre penge til den valgte NemKonto, og de kan hverken trække penge på kontoen eller se kontobevægelser.

 

For at du som erhvervsdrivende i fremtiden kan få udbetalinger fra det offentlige, skal du have tilknyttet en NemKonto. Som erhvervsdrivende kan du kun registrere en NemKonto ved at henvende dig til din bank. Kontakt din bank og bed dem om at indberette den konto, der skal være din virksomheds NemKonto.

 

Skrevet af: Digitaliseringsstyrelsen

Digitaliseringsstyrelsen
Postboks 1078
3900 Nuuk

Tlf. (+299) 34 50 00
E-mail: digitalisering@nanoq.gl
Website: digitalimik.gl
Erhverv

Velkommen til sullissivik.gl

Du er på vej på Sullissivik Erhverv. For at skifte til Borger, tryk på 'Borger' i toppen af siden.