airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

EU-direktiver for virksomheder

Der findes specifikke oplysninger for din kommune

Vælg kommune
EU-direktiver for virksomheder
Selvom Grønland ikke er medlem af EU, kan virksomheder være underlagt forskellige EU-direktiver f.eks. angående import, eksport og produktion. Direktiverne regulerer både brede produktgrupper, som f.eks. maskiner, legetøj, kosmetik, elektriske produkter og byggevarer, samt smallere produktgrupper som f.eks. elevatorer.

Der er vedtaget cirka 280 produktdirektiver, der skal være med til at fjerne tekniske handelshindringer i EU. Mange er såkaldte rammedirektiver, der udfyldes via fælleseuropæiske standarder – European Norms (EN).

Direktiverne harmoniserer kravene blandt andet til en række produkters sikkerhed, sundhed, udformning, funktion og mærkning. Du skal overholde disse direktiver for at kunne markedsføre og sælge dine produkter i Danmark og i de øvrige EØS-lande, det vil sige EU-landene samt Norge, Island og Liechtenstein.

Både som producent, importør og forhandler skal du sikre dig, at dine produkter overholder de relevante direktiver og er godkendt og mærket i overensstemmelse med dem.

For rådgivning i hvilke direktiver, der er relevante for netop din virksomhed, kan du kontakte:
  • Greenland Business 
  • Direktoratet for Erhverv eller Udenrigsdirektoratet i Grønlands Selvstyre
Relaterede artikler