Selvbetjeningsløsningen ”Daginstitutioner - Indmeldelse, udmeldelse og betaling” for Kommuneqarfik Sermersooq er pt. nede. Vi arbejder på at få rettet fejlen. Vi beklager ulejligheden. V.h. Kommuneqarfik Sermersooq

Hold af kat og andre små kæledyr

Inden du køber en kat eller andre kæledyr er det vigtigt at du gør dig nogle af de samme tanker inden du køber et kæledyr, som du også skal tænke over inden du køber hund

  • Har du tid nok?
  • Har du plads nok?
  • Hvad gør du med dyret når I skal på ferie?
  • Hvad gør du hvis dyret bliver sygt?

Men hvis du har besluttet dig for at give en kat eller andet lille kæledyr et godt hjem, er her nogle gode råd om hold af kæledyr i Grønland.

I forhold til katte er det især vigtigt, at man altid husker, at man som ejer er forpligtet til at behandle dyret forsvarligt og beskytte det imod smerte, lidelse og væsentlig ulempe. Disse regler gælder også selvom katten hovedsageligt er ude, eller hvis katten har været væk i en længere periode.

Det er stadig dit ansvar at katten har adgang til vand og mad, samt at den altid har adgang til et tørt sted at sove.

Inden du får katten, skal du derfor også overveje om din kat skal være inde- eller udekat. Mange katte er meget glade for at komme ud, men ikke alle kan holde til det, når vejret er meget koldt. Der er også en øget risiko for, at katten kommer til skade, når den kan komme udenfor.

Det er meget vigtigt, hvis du vælger at din kat skal være udekat, at den bliver neutraliseret. Det vil sige enten får fjernet æggestokkene eller testiklerne, så den ikke kan blive drægtig eller kan gøre hunkatte drægtige.

Vidste du; at to katte på 5 år kan blive til næsten 12.000 katte?

Hvis din kat skal være inde hele dens liv, er det vigtigt at sørge for rigelig mental stimulering, så din kat har et godt liv. Husk også at katte aldrig må opbevares i længere tid i et bur, men at den skal kunne bevæge sig frit.

For både inde- og udekatte er det vigtigt, at du undersøger, hvordan du passer bedst på din kat. Den skal blandt andet have et godt kattefoder, og du skal sikre dig, at din kat ikke lider, hvis den bliver syg.

Der er kun en privat dyreklinik i Grønland, Donnas Dyreklinik i Nuuk, så hvis du er langt fra Nuuk, er du ikke garanteret dyrlægehjælp. Du er dog altid velkommen til at ringe til dyreklinikken som imod betaling kan foretage en telefonkonsultation. Du kan læse mere her ”Sygdom og Dyrlæger”.
Man kan også have små kæledyr som kaniner og gnavere (marsvin og hamster), og de kan bidrage med meget glæde og kærlighed for deres ejere.

Noget af det vigtigste for små kæledyr i et bur er, at buret er stort nok. Vidste du, at en kanin har brug for et løbeområde på mindst 2,75 m2?

Kaniner og mange andre små kæledyr er også meget sociale dyr og bør have en ”ven” af samme race for at have det godt.

Små kæledyr skal også have det rigtige foder. Foder til en kanin eller andre små gnavere bør hovedsageligt bestå af hø af god kvalitet. Kun cirka 10% af foderet bør være tørfoder (kaninpiller) og kun 5% må være lækkert grønt. Dette gælder også selvom kaniner og gnavere helst vil spise det grønne.

Små kæledyr kan blive syge, og det er vigtigt at vide, hvad du skal gøre. Det er altid dit ansvar som kæledyrsejer at sikre at dit kæledyr ikke lider, og hvis det gør, at det bliver aflivet smertefrit. Du kan læse mere her ”Sygdom og Dyrlæger”.

Skrevet af: Veterinær- og Fødevaremyndigheden i Grønland (VFMG)

Fødevarestyrelsen
Stationsparken 31-33
2600 Glostrup
Danmark

Telefon: (+45) 72 27 69 00

Åbningstider
Mandag - Torsdag: 09.00 - 16.00
Fredag: 09.00 - 15.00

Yderligere kontaktoplysninger
Grønlands Repræsentation
Strandgade 91
Postboks 2151
1401 København K
Danmark

Telefon: (+45) 32 83 38 00
Fax: (+45) 32 83 38 01
E-mail: info@ghsdk.dk
Veterinær- og Fødevaremyndigheden i Grønland (VFMG)
Postboks 269
Noorlernut 4, st.
3900 Nuuk

Telefon: (+299) 34 50 00
E-mail: uumasut@nanoq.gl

Alle henvendelser til Veterinær- og Fødevaremyndigheden i Grønland bedes i første omgang sendt til uumasut@nanoq.gl

Veterinær- og Fødevaremyndigheden i Nuuk

Embedsdyrlæge
Pernille Sofie Østergaard
Telefon: (+299) 345652
E-mail: peso@nanoq.gl

 

Veterinær- og Fødevaremyndigheden i Nuuk

Ledende dyrlæge
Anna Jespersen
Telefon: (+299) 34 53 53
E-mail: ajes@nanoq.gl

Grænsedyrlæge
Stella Ege Kristensen
Telefon: (+299) 34 53 90
E-mail: sekr@nanoq.gl

 

Veterinær- og Fødevaremyndigheden i Nuuk

Ledende dyrlæge
Anna Jespersen
Telefon: (+299) 34 53 53
E-mail: ajes@nanoq.gl

Borger

Velkommen til sullissivik.gl

Du er på vej på Sullissivik Borger. For at skifte til Erhverv, tryk på 'Erhverv' i toppen af siden.