Inden du anskaffer dig en hund
Der findes specifikke oplysninger for din kommune.
Mange mennesker elsker hunde og drømmer om at have sin egen firbenede ven. Anskaffelse af en hund bør dog planlægges og overvejes nøje. Det er vigtigt, at du og din familie er helt sikre på, hvad I går ind til. Både for jeres egen skyld, men også for hundens skyld. Når du anskaffer dig en hund, har du ansvaret for den hele tiden og hele dens liv.
Vidste du for eksempel, at hunde typisk lever i 8 til 14 år? Det er mange år, du skal passe godt på hunden. Her kommer nogle gode råd og overvejelser, som du bør gøre dig, inden du anskaffer dig en hund.
Det er vigtigt at have tid nok til hunden. En hund bør aldrig være alene mere end 8 timer om dagen.
Derudover skal hunden også have rigeligt med motion og mental træning. Du bør gå tur med din hund mindst 3 gange dagligt. Det er ikke nok kun at lukke hunden ud i haven. Ud over det skal hunden også mentalt aktiveres med f.eks. træning eller puslespil til hunde.
Det koster penge at have hund. Ud over at selve hunden kan koste noget, skal du også huske, at der skal være penge til hundefoder, udstyr til hunden og uforudsete udgifter. Hvis hunden bliver syg, vil det også koste penge at få hjælp af en dyrlæge.
Det er også vigtigt, at jeres bolig er indrettet korrekt i forhold til hunden, uanset om I bor i hus eller lejlighed. Der skal være plads til hunden, og den skal ikke være til gene for jeres naboer.
Du skal også sikre dig, at du har tilladelse til at holde hund, i den bolig du bor i.
Det kan være fantastisk for børn at vokse op med hunde, og mange børn ønsker sig brændende en hund. Desværre ser man ofte, at når nyhedens interesse fortager sig, kan børn glemme, at de lovede at hjælpe med at passe hunden. Hunden bør derfor altid være et voksenansvar, og du bør aldrig forvente at børn skal tage ansvar for hunden.
Børn kan dog lære meget af at have hund. Både om kærlighed og relationen til dyr, men også ansvar, respekt og omsorg. Det er vigtigt, hvis I har besluttet jer for at få hund, at forklare børn hvad det betyder og hvilket regler der er omkring hunden, inden hunden kommer hjem.
Mange hunde i Grønland er blandingshunde, bl.a. Nuuk hunde eller lignende. Disse er generelt sunde og søde hunde. Det kan dog være svært at vide hvad man får, når man køber en blandingshund, da man ikke kender dens gener.
Fordelen ved at købe en racehund er, at man i de fleste tilfælde kender til racens generelle forventede temperament og sundhed. Det kan dog være dyrere og mere besværligt at anskaffe sig en racehund, da den ofte skal komme fra Danmark eller andre lande.
Uanset hvad er det vigtigt, at du tænker dig godt om, inden du vælger en hund. Du skal vælge en race der passer til hvad du kan tilbyde hunden og hvad du ønsker dig fra den. Samtidig er det altid en god idé at vælge en race, som ikke er kendt for at have mange sygdomme eller problemer.
Husk også, at det bliver rigtig koldt i Grønland. Ikke alle hunderacer er lige egnede til at bo i et koldt klima. Hvis du vælger at anskaffe dig en hund med en tynd pels, er det vigtigt at huske, at købe noget overtøj, så den kan holde sig varm om vinteren.
Stationsparken 31-33
2600 Glostrup
Danmark
Telefon: (+45) 72 27 69 00
Åbningstider
Mandag - Torsdag: 09.00 - 16.00
Fredag: 09.00 - 15.00
Yderligere kontaktoplysninger
Strandgade 91
Postboks 2151
1401 København K
Danmark
Telefon: (+45) 32 83 38 00
Fax: (+45) 32 83 38 01
E-mail: info@ghsdk.dk
Postboks 269
Noorlernut 4, st.
3900 Nuuk
Telefon: (+299) 34 50 00
E-mail: uumasut@nanoq.gl
Alle henvendelser til Veterinær- og Fødevaremyndigheden i Grønland bedes i første omgang sendt til uumasut@nanoq.gl
Veterinær- og Fødevaremyndigheden i Nuuk
Embedsdyrlæge
Pernille Sofie Østergaard
Telefon: (+299) 345652
E-mail: peso@nanoq.gl
Veterinær- og Fødevaremyndigheden i Nuuk
Ledende dyrlæge
Anna Jespersen
Telefon: (+299) 34 53 53
E-mail: ajes@nanoq.gl
Grænsedyrlæge
Stella Ege Kristensen
Telefon: (+299) 34 53 90
E-mail: sekr@nanoq.gl
Ledende dyrlæge
Anna Jespersen
Telefon: (+299) 34 53 53
E-mail: ajes@nanoq.gl