airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Der findes specifikke oplysninger for din kommune

Vælg kommune
Generelt
En underretning er at fortælle kommunen - gerne en sagsbehandler – om børn eller unge, der ikke har det godt og at man dermed er bekymret for et barn.

Børn, der ikke trives, kan også selv kontakte kommunen.

Du kan underrette ved at kontakte kommunen personligt, telefonisk eller skriftligt. Du har mulighed for at underrette anonymt. Hvis du vil underrette anonymt, skal du informere kommunen det.
Hvad sker der, når jeg har underrettet

Din underretning vil blive behandlet i kommunen. Kommunalbestyrelsen skal inden 1 uge efter modtagelsen af en underretning sende en skriftlig kvittering om, at underretningen er modtaget. Du får ikke at vide, hvad der sker videre med sagen, efter at du har underrettet, medmindre du selv er barnet.


Underretningspligt
Alle, der bliver opmærksomme på og er bekymrede for et barns fysiske eller psykiske velfærd er truet, har pligt til at underrette det til kommunen.

Personer, som i forbindelse med deres arbejde har ansvar for barnet eller den unge, har skærpet pligt til at underrette.

 

Departementet for Sociale Anliggender og Justitsområdet
Imaneq 4
Postboks 260
3900 Nuuk

Telefon: (+299) 34 50 00
E-mail: iian@nanoq.gl
Hjemmeside: www.naalakkersuisut.gl