airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Vidtgående handicap – Uddannelse og arbejde

Der findes specifikke oplysninger for din kommune

Vælg kommune
Vidtgående handicap – Uddannelse og arbejde

Alle i Grønland skal have mulighed for at få en uddannelse og komme i arbejde. Det gælder også, hvis du har et vidtgående handicap. Igennem uddannelse får du nyttig viden, som du kan bruge resten af dit liv. Med en uddannelse i hånden, bliver dine jobmuligheder også større. Og har du arbejde, kan du måske forsørge dig selv.


Handleplan

Har du et vidtgående handicap, skal kommunalbestyrelsen i din hjemkommune lave en handleplan, når du fuldfører folkeskolen. En handleplan er en beskrivelse af det forløb, du skal igennem for at få en uddannelse eller et arbejde.

Handleplanen skal laves i samarbejde med dig. Er du under 18 år, skal handleplanen laves i samarbejde med de, som har forældremyndigheden over dig.

Handleplanen skal være færdig senest sidste skoledag.


Arbejde

Selvom du har et vidtgående handicap, har du ligesom alle andre mulighed for at søge arbejde. Kan du ikke ansættes på almindelige vilkår på grund af dit handicap, skal arbejdsgiveren vurdere, om du kan ansættes på deltid eller på særlige vilkår.

Der er ingen overenskomster eller andre aftaler, der afgør:

  • Om du kan ansættes på særlige vilkår på grund af dit handicap
  • Hvilke særlige vilkår du eventuelt kan ansættes på


Bemærk

Inden du kan få førtidspension, har kommunen pligt til at tilbyde dig

  • arbejdsprøvning
  • og revalidering
Relaterede artikler