airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Ansøgning om rejser til Grønland COVID-19

Ansøg om rejse
Generelt

I perioden 25. april til og med 14. juni kan du rejse frit internt i Grønland, men du skal ansøge om indrejse til Grønland - ansøgninger udenfor denne periode ikke behandles.

Informationer vedrørende rejser ud af Grønland kan findes på Air Greenlands hjemmeside. Vælger du selv at rejse ud af Grønland, er der ingen garanti for indrejse. Ved indrejse skal dit rejseformål derfor være karakteriseret som en nødvendig rejse. Læs mere under ’Betingelser’.

Som borger skal du ansøge igennem en af følgende instanser:

 • Ved uddannelsesrelaterede rejseformål, skal du kontakte den uddannelsesenhed, der normalt varetager dine uddannelsesrejser.
 • Ved arbejdsrelaterede rejseformål, skal du kontakte din virksomhed
 • Ved rejser fra udlandet til Danmark, skal du kontakte det danske Udenrigsministerium
 • Ved rejser fra Danmark til Grønland, skal du kontakte den grønlandske repræsentation i København

Under ’Betingelser’ kan du læse, hvilke rejseformål der er kategoriseret som nødvendige og unødvendige rejser.

Betingelser

Nødvendige rejser
Nødvendige rejser omfatter samfundskritiske rejser; SAR-operationer, medicinske evakueringer, nødvendige transport af personer og fragt for at opretholde beredskab, infrastruktur og forretningskritiske funktioner.

Unødvendige rejser
Følgende ansøgninger vurderes som unødvendige:

 • Ansøgning om at tage på ferie
 • Ansøgning om at besøge familie eller venner
 • Ansøgning om at deltage i bryllup
 • Ansøgning om at deltage i begravelse
 • Ansøgning om at deltage i konfirmation
 • Ansøgning om at deltage i barnedåb
 • Ansøgning om at deltage i fødselsdag
 • Ansøgning om at afhente kæledyr

Betaling

For at sikre beredskabet og samfundskritiske funktioner har Naalakkersuisut opsat et midlertidigt trafikprogram mellem Grønland og Danmark.

Såfremt din rejse bliver godkendt gennem visiteringsgruppen, vil du få tilbudt at købe en billet fra Air Greenland. Dog kan der gælde andre forhold ved uddannelsesrelaterede rejser. Forhør dig ved den uddannelsesenhed, der normalt administrerer dine uddannelsesrejser.

Kost og logi på egen regning
Såfremt din rejseplan medfører behov for overnatning inden du når din endestation, er både kost og logi på egen regning. Dog kan der gælde andre forhold ved uddannelsesrelaterede rejser. Forhør dig ved den uddannelsesenhed, der normalt administrerer dine uddannelsesrejser.

Ansøgning

Rejser i forbindelse med uddannelse
Hvis du er elev, lærling eller studerende, kan du ikke selv søge rejser i forbindelse med din uddannelse, men skal henvende dig til et af nedenstående steder:

 • For elever, lærlinge og studerende i Grønland – henvend dig til din skole eller uddannelsessted.
 • For grønlandske elever på højskoler i Danmark skal du henvende dig til din Majoriaq hjemme i Grønland. Majoriaq skal søge om din hjemrejse. Ved tvivl kan Majoriaq kontakte GCDH, grønlandsk center for danske højskoler pr, e-mail hojskole@nanoq.gl.
 • For elever på udvekslingsophold eller efterskoleelever, der går på efterskole i Danmark – henvend dig til efterskoleadministrationen på efterskole@nanoq.gl eller på telefon 00299 34 67 55 eller 00299 34 67 54.
 • For øvrige elever, lærlinge og studerende uden for Grønland – henvend dig til dit grønlandske hus i Danmark. Find kontaktoplysninger på https://www.groenlandskehuse.dk/

Er du i tvivl om, hvor du skal henvende dig på uddannelsesområdet, så skriv til Departementet for Uddannelse, Kultur og Kirke ved uddannelseskonsulent på mail: naly@nanoq.gl eller på telefon 00299 34 69 18

Bemærk
Skolerne og uddannelsesstederne kan ikke hjælpe med private rejsebehov.

Virksomhederne
Hvis du er selvstændig virksomhedsdrivende eller arbejdsgiver hos en etableret virksomhed, kan du søge rejser på vegne af dine medarbejdere. Privatpersoner kan ikke selvstændigt søge om rejser, men skal få sin arbejdsgiver til at gøre dette. Virksomheder kan ikke ansøge om rejser med erklæringer om private rejsebehov.

Udenrigsministeriet
Hvis du er strandet i udlandet, kan du ikke søge rejser selv. Du skal henvende dig til udenrigsministeriet.

Hvis du som grønlandsk borger/bosiddende i Grønland, er strandet i udlandet, så skal du:

Såfremt du godkendes til at gennemføre en rejse skal du være indforstået med, at du selv varetager de økonomiske udgifter der måtte opstå under rejsen.

Kalaallit Nunaata Sinniisoqarfia / Grønlands Repræsentation
Hvis du er strandet i Danmark, skal du henvende dig til Grønlands Repræsentation:

Procedurer

Din ansøgning sagsbehandles af de 4 instanser og sendes til en visiteringsgruppe. Visiteringsgruppen vil gennemgå alle rejseansøgninger, og med godkendelse fra Landslægeembedet forestå den videre kommunikation til relevante rejseoperatører. Såfremt der anmodes om at kunne rejse fra Danmark til Grønland stilles der krav om, at man bliver testet for coronavirus, derudover skal der re-testes på 5. dagen for din ankomst til din slutdestination.

Afslag på ansøgning
Din ansøgning vurderes op imod samfundets behov for at minimere smitterisikoen for COVID 19, og det der er vurderet som unødvendige rejser. Se under ’Betingelser’.

Rejser fra Danmark til Grønland
Hvis du vil rejse fra Danmark til Grønland, skal du fremvise en negativ Covid-19 test. Du skal derfor som minimum sende din ansøgning 5 arbejdsdage forud for din afrejsedato, så er der tid til at:

 • Visiteringen kan gennemføres
 • Rigshospitalet skal varsles
 • Podning kan gennemføres og testen kan udleveres inden afrejse

Ved indrejse til Grønland skal du gå i 14 dages karantæne. Såfremt du har behov for yderligere indsigt i karantæne og isolation som begreb, kan de besøge www.nun.gl.

Ud over karantænen skal alle indrejsende til byer på 5. dagen ved sin ankomst testes for coronavirus på det lokale sundhedscenter eller regionshospital.

Hvis dit rejsemål er en bygd, gælder kun karantænereglerne. Medmindre du har mulighed for at være i karantæne i 5 dage i nærmeste by forinden afrejse til din bygd kan testen ske der. Der kan ikke udføres testning i bygder bortset fra Kangerlussuaq.

Du skal ringe og bestille hos Sundhedsvæsnet.

Klik her for at se telefonlisten til Sundhedsvæsnet

 

Frister

Sagsbehandlingstid vedr. rejseansøgninger
Der kan gå op til 5-7 arbejdsdage før din ansøgning er behandlet færdig. Din ansøgning skal behandles af op til flere myndigheder, og du bedes derfor være tålmodig.

I perioder kan du kunne opleve længere behandlingstid.