airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Projekt 'Min Side'

Digitaliseringsstyrelsens afdeling for Digital Kommunikation er i gang med et nyt projekt på sullissivik.gl. Projektets arbejdstitel er ’Min Side’.

Hvad er projekt Min Side?
Min Side er din helt personlige og private side på sullissivik.gl. Min Side giver dig mulighed for at tilgå det offentliges informationer om dig selv. Du får adgang ved at logge på med dit NemID.

Min Side kan for eksempel indeholde information om:
 • CPR
 • Adresse
 • Dine børn (daginstitutionsoplysninger, skole osv.)
 • Gæld til det offentlige
 • Uddannelsespapirer
 • Din dåbsattest

Samtidig får du adgang til at benytte relevante selvbetjeningsløsninger. Muligheden eksisterer også i dag, men vil blive vist på en anden måde på Min Side.

Projekt Min Side går ud på at gøre dine informationer lettilgængelige og let anvendelige for dig, så din kontakt til det offentlige bliver nemmere for dig som borger.

Eksempelvis:
 • Så er dine informationer præudfyldte i digitale ansøgningssituationer, da det offentlige allerede har den data/information om dig, for du har givet den information 1 gang.
 • Du slipper for at skulle henvende dig til flere offentlige myndigheder for at hente diverse papirdokumentationer, da alt er samlet på Min Side.
 • På Min Side er alle dine papirdokumentationer samlet et sted.  Du sparer dermed tid og energi ved, at du ikke skal stå i kø og vente eller lede forgæves efter dine papirer, hver gang du har brug for dine dokumenter.

For at gøre det mere tydeligt hvad Min Side er, har vi opstillet diverse situationer, hvor vi forestiller os, at du vil få brug for Min Side:
 • Du skal søge om en videregående uddannelse. Din dåbsattest, karakterblad fra GUX, din bopælsattest osv. er tilgængelige via Min Side, og er allerede tilknyttet din ansøgning.
 • Du kan logge på med dit NemID og se din gæld til det offentlige.
 • Du kan se din aktuelle indkomst, og dermed hvad du er berettiget til af boligsikring eller børnetilskud.
 • Du får påmindelser, når du skal forny dit jagtbevis, indberette din fangst osv.

Formålet med din deltagelse i projekt Min Side
Digitaliseringsstyrelsen vil gerne høre, hvad du vil have på Min Side. Det gør vi via individuelle interviews med dig og 5-6 andre personer. I bliver tilsammen et såkaldt brugerpanel tilknyttet projektet i en tidsafgrænset periode. I interviewes enkeltvis, og jeres input kobles sammen og der laves et udkast til Min Side. Udkastet får I også mulighed for at kommentere på. Det betyder din inddragelse strækker sig over nogle sessioner med os.

Hvad kræves det af dig at deltage i projektet?
 1. Du deltager i alt ca. 3-4 face-to-face interviews:
  Vi har brug for en samtale med dig 3-4 gange i september måned. Første gang er der afsat ca. 2 timer og de andre gange ca. 1. time.

 2. Betingelser:
  •    Vi forventer, at du er klar til at dele din vision for Min Side ved at give masser af input
  •    Du skal være bruger af sullissivik.gl og løsningerne derpå
  •    Du skal have en internetforbindelse, der kan tage Skype video. Hvis du bor i Nuuk, afholder vi interviewet i Digitaliseringsstyrelsen

 3. Din deltagelse er 100 % frivillig og dermed ulønnet. Du deltager fordi du synes, at det er spændende at være med til den digitale udvikling i Grønland. Du får muligheden for at sætte dit præg på sullissivik.gl.

 4. Vi kommer til at bruge dine data til den rapport vi udarbejder efterfølgende. Når vi siger ’dine data’ mener vi dine personlige oplysninger, som du opgiver ved at udfylde online blanketten som du finder når du klikker på linket. Dine data vil være i anonymiseret form. Det betyder, at vi ikke bruger dit rigtige navn, men at vi kan bruge dine andre oplysninger til beskrivelse af dig som informant, eksempelvis din alder, bosted, familieforhold osv.

 5. Du bedes tjekke dine mails jævnligt, når du har udfyldt online blanketten, da vi sender dig en mail som vil indeholde nogle deadlines angående invitation til interviews etc.

Vil du være med? Udfyld online blanketten her

Vi kontakter dig via mail i løbet af uge 38 & 39 – vi skriver til alle der udfylder online blanketten.

Med venlig hilsen
Projekt Min Side