NemID kan ikke længere bruges til at logge på. Vil du anvende selvbetjeningsløsningerne, skal du logge ind med dit MitID.

Sådan bruger du sullissivik.gl

Her kan du læse vejledninger om hvordan du bruger sullissivik.gl.

sullissivik.gl er en fælles offentlig portal for borgerne og erhvervsvirksomheder i Grønland.

Det betyder, at alle offentlige instanser som kommuner, Selvstyret samt offentligt ejede virksomheder kan have indhold og digitale selvbetjeningsløsninger på sullissivik.gl som er målrettet til dig som borger og virksomhederne i Grønland.

På venstre menu, finder du vejledninger til hvordan du bruger sullissivik.gl.

 

sullissivik.gl er en fælles offentlig portal for borgerne og erhvervsvirksomheder i Grønland.
Det betyder, at alle offentlige instanser som kommuner, Selvstyret samt offentligt ejede virksomheder kan have indhold og digitale selvbetjeningsløsninger på sullissivik.gl som er målrettet til borgerne og virksomhederne i Grønland.

Portalen sullissivik.gl bliver leveret af Digitaliseringsstyrelsen som også er de tekniske ansvarlige. Myndighederne er både afsendere og ejere af deres oplysninger på sullissivik.gl og deres digitale selvbetjeningsløsninger.

sullissivik.gl kan sammenlignes med et højhus der indeholder ”lejligheder” som myndighederne lejer sig ind i, for at formidle deres indhold til borgere og virksomheder på en sikker og lettilgængelig måde.

sullissivik.gl's 2 hovedelementer
sullissivik.gl indeholder 2 hovedelementer som er:

  • De skriftlige indhold der beskriver en proces fra start til slut i forbindelse med en ansøgning/anmodning/indberetning m.m., forklaret med borgervenligt sprog
  • De digitale selvbetjeningsløsninger

Værdien for borgerne og virksomhederne der bruger sullissivik.gl
Indhold:
Myndighederne giver borgerne og virksomhederne i Grønland de informationer de har behov for. Informationer omkring deres pligter og rettigheder som de kan læse alle tider af døgnet; om de er i en bygd eller by i Grønland.

Selvbetjeningsløsninger:
På sullissivik.gl har borgerne og virksomhederne adgang til en lang række selvbetjeningsløsninger, som hjælper med at klare ærinder med det offentlige alle tider af døgnet, om de befinder sig i en bygd eller by i Grønland.

Værdien for myndighederne der har indhold og selvbetjeningsløsninger på sullissivik.gl
Ved at have indhold på sullissivik.gl der følger sullissivik.gl’s skriveregler og indholdsskabelonerne, sikrer myndighederne sig at beskrive borgerne og virksomhedernes pligter og rettigheder letforståeligt fra start til slut. På den måde sikrer myndigheden, at borgerne og virksomhederne får de oplysninger de skal have, uden at stå med flere spørgsmål.

Ved at have selvbetjeningsløsninger på sullissivik.gl sikrer myndigheden, at kunne give en digital service til borgerne eller virksomhederne alle tider af døgnet. For myndighederne betyder det, at betjening til borgere eller virksomheder bliver delvist eller helt automatiseret. Dette kan mindske fysiske henvendelser, jo flere borgere og virksomheder betjener sig selv online.

Fællesnævneren for et godt skriftligt indhold og en god digital selvbetjeningsløsning på sullissivik.gl er, at der vil være færre fysiske henvendelser til myndigheden og medarbejderne får mere tid til mere tidskrævende sagsbehandling og andre opgaver.

 

Der er en række ting du (som bruger) kan læse om, hvis du:

  • har brug for at få forståelse for hvordan sullissivik.gl er bygget op
  • har brug for hjælp til at vide hvor du kan finde de forskellige funktioner og hvordan du kan bruge dem

Klik her for at åbne "Vejledning til brug af sullissivik.gl"

Klik her for at åbne "Struktuering af indholdssider på sullissivik.gl"

 

sullissivik.gl indeholder 2 hovedelementer som er:

  • De skriftlige indhold der beskriver hele processen fra start til slut i forbindelse med en ansøgning, anmodning eller en beretning
  • De digitale selvbetjeningsløsninger

Klik her for at åbne "Vejledning til indholdssider på sullissivik.gl"

 

Kontakt myndighed

Personlige henvendelser vedrørende sagsbehandling:
Afdelingen Digital Kommunikation (DIA KOM) fra Digitaliseringsstyrelsen drifter sullissivik.gl som stilles til rådighed for myndigheder i Grønland.
Medarbejderne i afdelingen DIA KOM er webansvarlige for sullissivik.gl og besvarer ikke personlige henvendelser fra borgerne på vegne af en myndighed.
Medarbejderne i afdelingen DIA KOM sagsbehandler derfor ikke personsager, da afdelingen kun arbejder med indholdet på hjemmesiden.
Derfor skal I være opmærksom på, at DIA KOM ikke skal inddrages i sagsbehandling.

Henvendelser vedrørende status på ansøgninger:
Ansøgningerne via sullissivik.gl bliver sendt direkte til de rette myndigheder. DIA KOM (som webansvarlige) modtager derfor ikke ansøgningerne.
DIA KOM sørger for den tekniske del og arbejder derfor ikke med personsager, og dermed besvarer ikke henvendelser på vegne af en myndighed.
Derfor bedes borgere at kontakte deres lokale borgerservice eller den sagsbehandlende myndighed, hvis de har spørgsmål vedrørende deres ansøgninger som de har sendt fra sullissivik.gl

Kontakt DIA KOM

Ved tekniske fejl:
Der er forskellige tekniske fejl, du -som bruger- kan komme ud for på sullissivik.gl
For at finde ud af hvilken teknisk fejl der er tale om, har vi brug for et skærmbillede, så vi kan se hvad der vises på din skærm.

Hvis du sender os et skærmbillede, kan vi finde ud af hvad fejlen er i dit tilfælde.
Når du har sendt et skærmbillede, undersøger vi hvad det er, så kan vi svare på dit spørgsmål og hjælpe dig på vej.

Forsendelse af CPR.NR via mail:
Hvis du har sendt CPR.NR, når du skriver en e-mail til os, gør vi dig opmærksom på, at vi censurerer CPR.NR når vi besvarer din henvendelse, da disse er personfølsomme oplysninger ifølge Persondataloven.

Med venlig hilsen:
Digital kommunikation
Digitaliseringsstyrelsen

 

Borger

Velkommen til sullissivik.gl

Du er på vej på Sullissivik Borger. For at skifte til Erhverv, tryk på 'Erhverv' i toppen af siden.