Digital Post

Det er lovpligtigt for alle borgere 15 år og derover, at modtage digital post fra det offentlige.

Digital Post er breve, du modtager i din digitale postkasse. Du kan bruge din digitale postkasse til at læse de breve, du får fra offentlige myndigheder og til at kommunikere sikkert med både offentlige myndigheder og virksomheder.

Du kan læse din digitale post på e-Boks, som er en internetbaseret digital postkasse. Du kan tilgå e-Boks fra din computer, tablet og smartphone.

Læs mere om hvordan du bruger e-Boks til at læse Digital Post under ‘Digital Post via e-Boks'

Digital Post er en løsning, hvor du kan modtage digital post fra offentlige myndigheder. Løsningen leveres af e-Boks A/S. Det betyder, at borgere og virksomheder kan læse deres digitale post fra offentlige myndigheder på e-Boks.dk.

Læs mere om hvordan du bruger e-Boks til at læse Digital Post under ‘Digital Post via e-Boks'

Det er offentlige myndigheder, institutioner og virksomheder under kommunerne og Grønlands Selvstyre, samt rigsmyndigheder, der kan sende dig Digital Post. Et eksempel på post er årsopgørelser fra Skattestyrelsen og oplysningsbreve fra kommunen.

Lige nu sender følgende myndigheder Digital Post:

Kommuner:

 • Avannaata Kommunia
 • Kommune Qeqertalik
 • Kommuneqarfik Sermersooq
 • Kommune Kujalleq
 • Qeqqata Kommunia

Selvstyret:

 • Digitaliseringsstyrelsen
 • Skattestyrelsen
 • Formandens Departement
 • Landslægeembedet
 • Departementet for Fiskeri og Fangst
 • Grønlands Statistik
 • Domstolsstyrelsen
 • INI A/S

Du kan kun modtage digital post fra private virksomheder, hvis den pågældende virksomhed er tilmeldt e-Boks.

Som borger er du forpligtet til at holde dig orienteret om den digitale post, du modtager. Det er derfor vigtigt, at du jævnligt tjekker din digitale post. Hvis du ikke tjekker din post, kan du gå glip af vigtige breve, for eksempel regninger og beskeder fra det offentlige, som kræver et svar fra dig.

Når posten er afsendt digitalt fra afsenderen, betragtes posten for at være modtaget af borgeren. Derfor kan du ikke undgå dit ansvar ved ikke at tjekke din digitale post.

Du har mulighed for at give fuldmagt til at andre kan læse din digitale post.

Det er vigtigt, at du vælger en person, du stoler på. Du kan for eksempel give din ægtefælle adgang, så I har mulighed for at varetage posten for hinanden. Hvis du giver din ægtefælle adgang til din digitale post, kan vedkommende nøjes med at logge ind én gang for at se både sin egen og din digitale post. Det eneste krav er, at I begge skal være oprettet som brugere af e-Boks.

Læs mere om fuldmagt til læseadgang til Digital post under 'Ansøg om fuldmagt til læseadgang’

Du kan ansøge om at blive fritaget fra tilslutning til Offentlig Digital Post og fortsat modtage fysiske breve fra det offentlige. Du skal opfylde nogle kriterier for at kunne blive fritaget for at modtage Digital Post.

Læs mere om fritagelse fra tilslutning til Offentlig Digital Post under ‘Ansøg om fritagelse fra tilslutning til Offentlig Digital Post’

Hvis du ikke har fast bopæl i Danmark, er du ikke omfattet af den danske lov om Digital Post fra offentlige afsendere. Derfor er det heller ikke et krav, at du kan modtage dine breve fra danske offentlige myndigheder i Digital Post, hvis du bor i Grønland.

Har du aldrig været tilmeldt dansk Digital Post før, og vil du gerne modtage Digital Post fra offentlige myndigheder, selvom du ikke har fast bopæl i Danmark - så kan du blive frivillig tilmeldt.

Læs mere om, hvordan du bliver frivilligt tilmeldt under ‘Dansk Digital Post’

Øvrige kontaktoplysninger vedr. dansk digital post:
Digitaliseringsstyrelsen
Att: Digital Post
Landgreven 4
1301 København K
Danmark

Har du brug for hjælp til dansk Digital Post, kan du ringe til telefon: +45 33 98 00 33.

Telefontid:

 • Mandag-fredag kl. 08:00-20:00 (dansk tid)
 • Weekend og helligdage kl. 10:00-16:00 (dansk tid)

Du kan også skrive til supporten på via www.borger.dk. Da dette er en dansk løsning og frivillig for grønlandske borgere, foregår al korrespondance vedr. dansk digital post på dansk.

Skrevet af: Digitaliseringsstyrelsen

Hvis du har spørgsmål til Digital Post, kan du skrive til Digitaliseringsstyrelsen på digitalpost@nanoq.gl
Borger

Velkommen til sullissivik.gl

Du er på vej på Sullissivik Borger. For at skifte til Erhverv, tryk på 'Erhverv' i toppen af siden.