Sikkerhed med MitID

Det er vigtigt, at du holder dit personlige MitID sikkert – nu og i fremtiden.

Del aldrig dit MitID eller dine MitID-oplysninger med andre. Dit bruger-ID og dine koder er private, og hvis de er sikre, er du også.

Dit bruger-ID skal være svært for andre at gætte
Du skal finde på dit eget bruger-ID, som er svært for andre at gætte, men nemt for dig at huske, fx ved at bruge både tal, bogstaver og specialtegn. Du kan altid ændre dit bruger-ID på MitID.dk efterfølgende. Del aldrig dit bruger-ID med andre – undtagen med supporten, hvis du selv kontakter den.

Sikkerheds-huskeregler, når du bruger dit MitID

  1. Vis aldrig dine koder til andre.
  2. Udlevér aldrig din MitID app, -kodeviser, kodeoplæser eller chip til andre.
  3. Del aldrig dit bruger-ID med andre – undtagen med supporten, hvis du selv kontakter den.
  4. Godkend aldrig noget med MitID på baggrund af fx et opkald, e-mail eller besøg fra nogen, som udgiver sig for at være fra din bank, fra Digitaliseringsstyrelsen, politiet, supporten eller noget helt femte. Du vil aldrig blive kontaktet på den måde.
  5. Vær opmærksom på, hvad du er ved at godkende med MitID. Hvis teksten ikke svarer til det, som du ønsker at gøre, eller hvis du ikke selv har igangsat handlingen, skal du lade være med at godkende.

Lav backup af dit MitID ved at installere den på flere af dine enheder

Det kan være en god idé at lave backup af MitID, hvis du skulle miste din telefon. Det kan du gøre ved at installere MitID app på flere enheder, for eksempel både din telefon og din tablet.
Selvom du kun skal bruge dit bruger-ID til at logge ind i MitID, risikerer du ikke i højere grad at blive udsat for svindel. Det skyldes blandt andet:

  • Kun du selv kender dit bruger-ID.
  • Man skal bruge både bruger-ID og log-in med PIN-kode og godkendelse på appen for at kunne foretage sig noget med MitID.

Hvis en svindler gætter dit bruger-ID og sender dig en anmodning til en handling i din MitID app, vil anmodningen ikke poppe op på skærmen af sig selv – som bruger ser du udelukkende anmodningen, hvis du selv går ind og åbner MitID-appen. Anmodningen vil desuden forsvinde af sig selv efter fem minutter. Læs altid, hvilken handling du er ved at godkende med MitID.

Har du mistanke om, at nogen har fået adgang til dit personlige MitID, bør du hurtigst muligt kontakte MitID support for at få spærret dit personlige MitID midlertidigt.

Kontakt den danske MitID support

På telefon:
+45 33980010

På mail:
https://support-mitid.digst.dk/

Åbningstider  
- Mandag til fredag kl. 04.00-16.00. (Grønlandsk tid)  
- Lørdag, søndag og helligdage kl. 06.00-12.00. (Grønlandsk tid)  


Hvad skal jeg gøre hvis jeg har mistanke om, at nogen har fået adgang til mit personlige MitID via selvbetjeningsportalen på hjemmesiden MitID.dk


Hvis du uforvarende er kommet til at give svindlere adgang til selvbetjeningsportalen, og vedkommende ændrer noget, fx forsøger at installere MitID på en ny telefon, får du besked om dette pr. sms. Du bør i denne situation hurtigst muligt kontakte MitID support for at få spærret dit personlige MitID midlertidigt.

Du kan også hente hjælp hos din lokale borgerservice, hvis de er klar til at udstede MitID.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har mistanke om, at nogen har fået adgang til mit personlige MitID via telefon, e-mail eller SMS


Hverken Digitaliseringsstyrelsen, politiet, banker eller andre myndigheder vil nogensinde bede dig om at udlevere dine personlige loginoplysninger og koder via e-mail, sms eller telefon eller bede dig godkende en transaktion, du ikke selv har igangsat.
Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom, hvis nogen ringer og siger, at de er fra banken eller fra en offentlig myndighed og beder dig om at foretage handlinger med MitID.

Du får besked, hvis telefonnummer eller e-mailadresse ændres på selvbetjeningssiden.

Du får besked via MitID appen, SMS eller e-mail, hvis der sker kritiske hændelser med dit MitID, for eksempel hvis din MitID app bliver aktiveret på en ny enhed, for eksempel på en ny smartphone, eller hvis der ændres i dine personlige MitID oplysninger.

Du kan vælge at få besked, hver gang dit personlige MitID bliver anvendt.

Har du mistanke om, at nogen har fået adgang til dit personlige MitID, bør du hurtigst muligt kontakte MitID support for at få spærret dit personlige MitID midlertidigt.

Du kan også henvende dig hos din lokale borgerservice, hvis de er klar til at udstede MitID.

Skrevet af: Digitaliseringsstyrelsen

MitID support i Danmark

Telefon: +45 33 98 00 10
E-mail:  MitID support

Åbningstider
- Mandag til fredag kl. 04.00-16.00. (Grønlandsk tid)
- Lørdag, søndag og helligdage kl. 06.00-12.00. (Grønlandsk tid)

 

Bemærk:
Kontakt til den danske MitID support foregår på dansk.

Borger

Velkommen til sullissivik.gl

Du er på vej på Sullissivik Borger. For at skifte til Erhverv, tryk på 'Erhverv' i toppen af siden.