Om uddannelse i Danmark

Alle i Grønland skal have mulighed for at få en uddannelse. Igennem uddannelse får du nyttig viden, som du kan bruge resten af dit liv. Med en uddannelse i hånden bliver dine jobmuligheder også større. Du kan søge om optagelse på uddannelser både i og uden for Grønland, f.eks. i Danmark.

Når du studerer i Danmark, er du langt væk fra venner og familie. Derfor skal du være klar til at tage vare på dig selv, inden du søger om optagelse på en uddannelse i Danmark. Du får selvfølgelig nye venner i Danmark og dit uddannelsessted vil hjælpe dig så godt de kan. Ikke desto mindre er det en stor omvæltning men også en oplevelse for livet at flytte til Danmark.

Du kan læse mere om at studere i Danmark på hjemmesiden www.ug.dk

 

Nogle af de danske uddannelser du kan søge om optagelse på er:

Erhvervsuddannelse
En erhvervsuddannelse i Danmark er som i Grønland en praktisk uddannelse, der retter sig mod et erhverv. Uddannelsen veksler mellem undervisning på skole og perioder i praktik, og den består normalt af et grundforløb og et hovedforløb. Du kan vælge mellem 105 uddannelser med over 300 trin eller specialer.

Du kan begynde lige efter folkeskolen eller senere. Starten på en erhvervsuddannelse i Danmark afhænger af din alder og baggrund.

Læs mere om erhvervsuddannelser i Danmark her

Studieforberedende uddannelse

Studieforberedende uddannelser er boglige uddannelser, der forbereder dig til de videregående uddannelser. Uddannelserne varer 3 år og giver adgang til alle videregående uddannelser i og udenfor Grønland. Der er 3 forskellige studieforberedende uddannelser:

  • STX, som er en almen boglig uddannelse
  • HTX, som er en boglig og teknisk uddannelse
  • HHX, som er en handelsgymnasial uddannelse

Læse mere om studieforberedende uddannelser her

Videregående uddannelse
Der er stor forskel på de videregående uddannelser i Danmark. Nogle uddannelse forbereder dig til konkrete stillinger som f.eks. procestekniker eller lærer. Andre uddannelser giver dig faglig indsigt i emner som f.eks. samfundsvidenskab, sprog eller et ingeniørfag. Ligeledes er der stor forskel på længden: nogle uddannelser varer 2 år, andre varer op til 6 år.

Læs mere her om videregående uddannelser.

 

Vil du gerne søge om optagelse på en uddannelse i Danmark skal du kontakte De Grønlandske Huse. Her kan uddannelsesvejlederen også fortælle dig mere om adgangskrav og ansøgningsfrister.

 

De Grønlandske Huse i Danmark

København (international vejledning)
www.sumut.dk

Odense
www.dgh-odense.dk

Aarhus
www.groenlandskehus.dk

Aalborg
dgh-aalborg.dk

 

Uddannelse, Kultur, Idræt, og Kirke
Imaneq 4
Postboks 1029
3900 Nuuk

Telefon: (+299) 34 50 00
E-mail: ikin@nanoq.gl
Hjemmeside: www.naalakkersuisut.gl
Borger

Velkommen til sullissivik.gl

Du er på vej på Sullissivik Borger. For at skifte til Erhverv, tryk på 'Erhverv' i toppen af siden.