Opkvalificering hos Majoriaq

Alle i Grønland skal have mulighed for at få en uddannelse og komme i arbejde. Igennem uddannelse får du nyttig viden, som du kan bruge resten af dit liv. Med en uddannelse i hånden bliver dine jobmuligheder også større. Og har du arbejde, kan du forsørge dig selv og din familie.

Opkvalificering er en mulighed for at forbedre dine job- og uddannelsesmuligheder. Kan du f.eks. ikke komme ind på en erhvervsuddannelse og gymnasiet, fordi du mangler de nødvendige faglige kvalifikationer, kan du forbedre dine karakterer gennem FA.

Vil du gerne opkvalificere dig til uddannelse eller arbejde, kan du henvende dig til din lokale Majoriaq. Her kan erhvervs- og uddannelsesvejlederen vejlede dig om de forskellige opkvalificeringstilbud som f.eks.:
  • Folkeskolens Afgangsprøve (FA)
  • Arbejds- og jobtræning

Majoriaq varetager selv de forskellige forløb. Det betyder, at opkvalificeringen foregår i din lokale Majoriaq. Når du henvender dig til din lokale Majoriaq, laver vejlederen en handleplan, der passer til netop din situation og dine behov. En handleplan er en beskrivelse af det forløb, du skal igennem for at få en uddannelse eller et arbejde.

Når du henvender dig til Majoriaq, skal du huske at tage følgende med:
  • Bopælsattest
  • Dåbsattest
  • Karakterer fra folkeskolen
  • Evt. udtalelse fra arbejdsgivere

Er du under 18 år, skal du have en skriftlig tilladelse fra dine forældre eller værge med til vejledningen. Du kan også tage dine forældre eller værge med.

Bemærk
Hvis der ikke er en Majoriaq i din hjembygd, kan du enten ringe til den nærmeste Majoriaq eller henvende dig til bygdekontoret.

De ansatte på Majoriaq har tavshedspligt. Alt hvad I snakker om bliver mellem dig og Majoriaq.
Borger

Velkommen til sullissivik.gl

Du er på vej på Sullissivik Borger. For at skifte til Erhverv, tryk på 'Erhverv' i toppen af siden.